• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και νιώστε ξανά παιδί!

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι μια μοναδική ευκαιρία να ζήσουμε όμορφες, ζεστές οικογενειακές στιγμές και να ξεχαστούμε λίγο από τα προβλήματα που όλους μας ταλαιπωρούν, λίγο ή πολύ, τον τελευταίο καιρό. Και τι πιο ωραίο από το να προσπαθήσουμε να φέρουμε μνήμες των παιδικών μας χρόνων, στο σήμερα, μέσα από αρώματα και γεύσεις,

φτιάχνοντας πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που σε τίποτα δεν θα έχουν να ζηλέψουν τα αγοραστά.

Πέρα από την κλασική συνταγή για τα μπισκότα, μπορείτε να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία και την έμπνευσή σας διακοσμώντας τα με όλα τα γιορτινά χρώματα των Χριστουγέννων και ξαναγίνετε και πάλι παιδί!

Για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου

θα χρειαστείτε:
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Για το γλάσο:

400 γρ ζάχαρη άχνη
3-4 κουταλιές νερό
Χρώμα ζαχαροπλαστικής 

 

Εκτέλεση:

- Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

- Ανακατεύετε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

- Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

- Ρίχνετε το αλεύρι λίγο-λίγο, και ζυμώνετε μέχρι να πετύχετε μια μαλακή ζύμη.

- Αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έτσι μπορείτε να δουλέψετε την ζύμη πιο εύκολα.

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.

- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.

- Κόβετε τη ζύμη με φορμίτσες σε διάφορα σχέδια και μεταφέρετε τα μπισκοτάκια με προσοχή στο ταψί που έχετε στρώσει   με λαδόκολλα.

- Ψήνετε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.  Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.  

- Για το γλάσο ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη με το νερό. 

- Μοιράζετε το γλάσο σε 2-3 διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλετε για τη διακόσμηση. ,

- Ρίχνετε 2-3 σταγόνες από κάθε χρώμα στα διαφορετικά μπολ και ανακατεύετε.

- Καλύπτετε τα μπισκοτάκια με το γλάσο και διακοσμήστε με γλάσο διαφορετικού χρώματος ή με χρωματιστές πέρλες (θα τις βρείτε στα σούπερ μάρκετ). 

 

Καλή σας όρεξη και Καλά Χριστούγεννα!

Joomla! meta tags