• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

«Τεμπέλικες» λύσεις με θεαματικά αποτελέσματα!

Γυρίζετε κουρασμένες από τη δουλειά και πρέπει να φτιάξετε φαγητό σε χρόνο dete; Βαρεθήκατε τα υποχρεωτικά delivery και τα junkfood; Σας ειδοποίησαν οι φίλοι σας τελευταία στιγμή πως έρχονται σπίτι και βαρεθήκατε την εύκολη λύση της pizza; Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν λύσεις!

 

Ας δούμε μερικές αλμυρές και γλυκές «τεμπέλικες» λύσεις, που δεν υστερούν σε τίποτα από τη νοστιμιά των συνήθως «μπελαλίδικων» εδεσμάτων, αλλά χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος και χρόνος για την παρασκευή τους.

 

Γρήγορο και εύκολο σουφλέ

(Υλικά για 4 μερίδες)
100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε φέτες
100 γρ. μανιτάρια
500 γρ. ραβιόλια
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
500 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
1 αυγό
400 ml γάλα φρέσκο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα ραβιόλια με την παρμεζάνα, το γάλα, τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το αυγό και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί μαζί με το νερό. Το στρώνετε, προσθέτετε τα τυριά και σκεπάζετε το σκεύος με μια λαδόκολλα. Ψήνετε στον φούρνο για 20΄, στους 170° C. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε το σουφλέ να ψηθεί για άλλα 10΄.

Tip
Τα ραβιόλια χρειάζονται λιγότερη υγρασία από τα υπόλοιπα ζυμαρικά για να μαλακώσουν. Ρίχνοντας νερό μέσα στο ταψί, ψήνονται χωρίς να χρειαστεί να τα βράσετε προηγουμένως.

Ψευτομουσακάς


(Υλικά για 5 μερίδες)
1/2 κιλό πατάτες σε φέτες
1/2 κιλό μελιτζάνες σε φέτες
4 ντομάτες σε φέτες
200 γρ. σύγκλινο σε φέτες
300 γρ. ένταμ τριμμένο
200 ml γάλα φρέσκο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Απλώνετε τις μελιτζάνες σε ταψί, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνετε στο φούρνο για 10΄ στους 200° C. Σε ένα άλλο ταψί, τοποθετείτε μία σειρά από πατάτες, από πάνω βάζετε το σύγκλινο, μετά την ντομάτα, στη συνέχεια τη μελιτζάνα που έχετε ψήσει, μία ακόμη στρώση από ντομάτα και στο τέλος το τυρί. Σε κάθε στρώση, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε, ενώ στις στρώσεις της ντομάτας ρίχνετε και λίγη ζάχαρη. Περιχύνετε με το γάλα και ψήνετε στους 160-170° C για περίπου 35΄.

Μανιταρόπιτα «της τεμπέλας»

(Υλικά για 8-10 μερίδες)
1/2 κιλό μανιτάρια
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι
500 γρ. γάλα φρέσκο
500 ml νερό
Λίγο λάδι
1 κουταλιά αλάτι
Λίγο πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το γάλα, το νερό, τα αυγά, το αλεύρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε αλείψει προηγουμένως με λάδι. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα μανιτάρια και την ντομάτα πάνω από το μείγμα, μαζί με τη φέτα. Ψήνετε στο φούρνο για 30΄, στους 180° C.


«ΤΕΜΠΕΛΙΚΕΣ» ΓΛΥΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

Τεμπελο-κορμός

(Υλικά για 12 μερίδες)
500 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο Ολλανδίας
300 γρ. μπισκότα βουτύρου
250 ml γάλα φρέσκο
Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα και στη συνέχεια τα μπισκότα. Τοποθετείτε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη για 90΄. Τη βγάζετε, κόβετε το γλυκό σε φέτες και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε πρώτα με ζάχαρη άχνη.

Tip
Αν θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή του κορμού, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα βουτύρου με ολικής άλεσης.

Εξπρές Τάρτα αχλάδι

(Υλικά για 8 μερίδες)
1 πακέτο φύλλο κουρού
4 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
100 γρ. μέλι
Λίγο ρούμι
50 ml νερό
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Βάζετε τα αχλάδια σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και το μέλι και τα βράζετε για 20΄. Στη συνέχεια, τα τοποθετείτε σε χαμηλό ταψί διαμέτρου περίπου 20 εκ. και τα σκεπάζετε με το φύλλο κουρού. Ψήνετε σε φούρνο, στους 180° C, για περίπου 20΄. Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, αναποδογυρίζετε το ταψί, το αφαιρείτε και σερβίρετε αφού περιχύσετε με ρούμι και πασπαλίσετε με κανέλα.

Joomla! meta tags