• Μέλι & Κανέλα: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!
  • Βάλτε το "φυτό της αθανασίας" στη ζωή σας
  • Λεμονόνερο: Θωρακίστε τον οργανισμό σας με το ισχυρότερο «φυσικό» όπλο
  • Μανιτάρια : Οι μυστικοί «μαγικοί» λιποδιαλύτες
  • Αλάτι Ιμαλαΐων : Ένας πανίσχυρος θησαυρός στο πιάτο μας!
  • Μυρωδιές που .. θεραπεύουν!
  • Η νέα μανία του CrossFit ήρθε και ...σαρώνει!
  • Κανέλα .. Το μπαχαρικό της ομορφιάς
  • Μισοάδειο Vs Μισοάδειο… Εσείς διαλέγετε!
  • Επικίνδυνες τροφές για τους μικρούς μας φίλους
  • Ρόδι : 12+1 λόγοι για να το λατρέψετε!
  • 10 εύκολα tips για να απαλλαγείτε από τον εθισμό στη ζάχαρη
  • Λεβάντα: Αρωματική και ιαματική
  • Προσοχή στις «ένοχες» σαλάτες!
  • Μπαχαρικά-προστάτες της υγείας μας
  • Βότκα : Μην τη πιείτε.. χρησιμοποιήστε τη!
  • Μαγιονέζα: Το πιο ... νόστιμο καλλυντικό σας!
  • Τα δώρα της φύσης : 11 βότανα για αδυνάτισμα!
  • 6 τροφές που θα σε κάνουν να μοιάζεις Θεά!
  • Μέλι το θαυματουργό!
  • Λάδι ελιάς: Ευλογημένο και.. αρωματικό!
  • 11 Μύθοι για τη σοκολάτα καταρρέουν!

Εντυπωσιάστε με μια σπιτική Ισπανική Σαγκρία!

Αν είστε λάτρεις των  κοκτέιλ και θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με ένα υγιεινό, σπιτικό και δροσιστικό ποτό φτιαγμένο από εσάς, η λύση έρχεται από .. την   Ισπανία, με μια εύκολη συνταγή για την πολύ γνωστή σε όλους μας, Σαγκρία!

 

 

 

 

 

Συνταγή για σπιτική Ισπανική Σαγκρία

Υλικά για 4 έως 6 άτομα:

1 λεμόνι

1 πορτοκάλι

1 μήλο

1 αχλάδι

2-3 φέτες ανανά

125γρ. ζάχαρη

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί

1/2 φλιτζάνι κονιάκ ή μπράντι

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

1 μπουκάλι μεταλλικό νερό

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σε μία καράφα. Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, το κρασί και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά, έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ (ή την καράφα) στο ψυγείο για να κρυώσει και να μπορέσει το κρασί να απορροφήσει το άρωμα των φρούτων. Πριν σερβίρουμε τη σαγκρία, ρίχνουμε το μεταλλικό νερό και προσθέτουμε (αν θέλουμε) πάγο.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Στη σαγκρία καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε φρούτα εποχής. Επομένως, μπορείτε να βάλετε ό,τι εποχικό υπάρχει. Ιδιαίτερη προσοχή όμως χρειάζεται για να μη βάλετε φρούτα σχετικά μαλακά, όπως η μπανάνα ή το ακτινίδιο, διότι μαλακώνουν ακόμα περισσότερο και καταλήγουν να είναι σχεδόν λιωμένα μέσα στη σαγκρία μας.

Ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι, υπέροχο άρωμα δίνουν και οι φράουλες, τα κεράσια (αφαιρέστε όμως τα κουκούτσια!), το ροδάκινο, το καρπούζι, το πεπόνι, τα σταφύλια και το μάνγκο!

Joomla! meta tags